سال های بسیاری است که فوتبال از یک سرگرمی و ورزش خارج شده است و یک منبع درآمد بسیار عالی برای کسانی است که با فوتبال سروکار دارند. امروزه دیگر کسب درآمد از فوتبال فوتبالیست ها فقط با بازی در باشگاه ها نیست. بلکه روش های مختلفی دیگری وجود دارد که با آن ها درآمدهای سرسام آوری کسب می کنند. در این مقاله از میدان می خواهیم به 7 روش کسب درآمد از فوتبال بپردازیم که شاید نمی دانید.
7 روش کسب درآمد از فوتبال
باشگاههای فوتبال بر اساس یک سری قوانین کلی که از سوی فدراسیونها، کنفدراسیونها و انجمنهای ورزشی که به آنها ابلاغ میشود و البته وزارتخانههای ورزشی راههای کسب درآمد را در چارچوب مسائل ورزشی و فرهنگی پیگیری میکنند.
تیم های فوتبالی که با هزینه های مالی و اقتصادی زیادی وارد دنیای فوتبال می شوند، برای رشد و توسعه نیازمند کسب درآمد هستند تا بتوانند هزینه هایی همچون خرید و امضای قرارداد با مربیان و بازیکنان یا ساخت و نگهداری و یا اجاره ی استادیوم را تامین کنند.
در ادامه به 6 روش کسب درآمد از فوتبال می پردازیم:
1. اسپانسرها
این روزها اسپانسرها، منبع اصلی درآمد باشگاه ها محسوب می شوند. اسپانسرها حامیان مالی باشگاه ها هستند. باشگاه ها مشکلات مالی خود را هنگام اجاره زمین یا استادیوم با استفاده از اسپانسرها برطرف می کنند. در کنار اینکه حامیان مالی هزینه باشگاه ها را پوشش می دهند، موقعیت تبلیغاتی برای خود در این زمین ها ایجاد می کنند تا بیشتر شناخته شده و مشتری جذب کنند. این تبلیغات می تواند اسپانسر مربوط به اتومبیل، لباس های رسمی، تبلیغات روی لباس های تمرینی، تبلیغات دور زمین، اسپانسرهای جانبی پشت پیراهن و… باشد.
برخی از اسپانسرها به جای حمایت مالی تهیه تجهیزات اصلی باشگاه و امکانات ورزشی و رفاهی را بر عهده می گیرند. البته این روش بیشتر در کشورهای پیشرفته و صاحب فوتبال انجام میشود. اما موضوع جذب اسپانسر در ایران و در سالهای اخیر و پس از حرفهای شدن لیگها کمی جدی گرفته شد و به این مسئله توجه شده است.
برای مثال، باشگاه بایرن مونیخ آلمان در حال حاضر دارای ۲ حامی اصلی و ۱۷ حامی دیگر شامل آئودی، کوکا کولا، لوفتهانزا و شرکت زینمس آلمان و… است که حامیان مالی هستند که تجهیزات اصلی این باشگاه را بر عهده دارند.
2. فروش بلیط و مجوز پخش رسانه
این یک روش قدیمی است که از سال های اول تیم های باشگاهی با فروش بلیط دیدارها درآمد کسب می کردند. البته درآمد از این روش نسبت به جذب اسپانسر کمی کمتر است و بستگی به تیم ها دارد که چقدر طرفدار دارند.
البته درآمد حاصل از فروش بلیط بسته به نوع شراکت میتواند بین باشگاه و حامی، بین تیمها و حامیان تقسیم شود اما روشی دیگر از نحوه کسب درآمد، فروش مجوز پخش دیدار به صورت مستقیم و غیر مستقیم به شبکههای تلویزیونی است.
از آنجایی که دیگر بازیهای مهم مثل بازیهای لیگهای کشورهای صاحب فوتبال و پیشرفته بر روی شبکهها و تلویزیونها به صورت رایگان پخش نمیشود، در صورت پخش مسابقه ها در صدا و سیما باشگاهها در این خصوص پول دریافت کنند.
3. راهاندازی مدارس و آموزشگاهها
باشگاههای بزرگ و دارای هوادار زیاد معمولا دارای مدارس و آموزشگاههای ورزشی هستند. معمولا هزینههای ورود به این مدارس و آموزشگاهها زیاد است که البته نام و اعتبار باشگاه مورد نظر کمک زیادی به جذب بازیکن در مدارس فوتبال میکند.
البته اینکار فقط مختص باشگاه های بزرگ نیست. علاقه مندان زیادی برای آموزش فوتبال وجود دارد که به مدرسه های فوتبال ساده تری می روند. این مدرسه های فوتبال هم درآمد خوبی دارند. ولی باشگاه های معروف بخاطر برند خود هزینه های هنگفتی دارند که تاثیر بسیاری در درآمد آن ها از فوتبال می گذارد.
4. مشارکت در طرحهای بزرگ
مشارکت در طرح های بزرگ خارج از فوتبال هم یک راه کسب درآمد فوتبالیست ها است. فوتبالیست های بسیاری با صرف درآمد فوتبالی خود در زمینه های کاری دیگر درآمد زیادی به دست می آورند. بعضی از فوتبالیست ها بعد از بازنشستگی و برخی در کنار فوتبال به کسب و کار های دیگر می پردازند.
برای مثال علی دایی را همه پولدارترین چهره ورزشی کشور می دانند که نشان می دهد او مثل تحصیل و ورزش در تجارت هم انسان موفقی بوده که به همین دلیل جایگاه ممتازی از لحاظ اقتصادی دارد. مشارکت در ساخت يک شهرک توريستي در اطراف چالوس، مالکيت چندين فروشگاه و گالري کفش و لباس در مراکز خريد يوسف آباد، منيريه، ميدان محسني و ميلاد نور و همچنين اداره موسسه توليدي پوشاک ورزشي دايي، مشغله هايي است که بعد از فوتبال انجام داده است.
5. همکاری با شرکتهای بزرگ و سازمانها
برای اجرای طرحهای مختلف و برخی از باشگاهها که در ایران تعداد آنها کم نیست، میتواند به ورود سرمایههای آزاد در بخش ورزش کمک زیادی به ورزش کشورمان شود.
6. فروش بازیکنان
برخی از باشگاههای ورزشی نیز عمدهترین راه کسب درآمد را از راه فروش بازیکنان میدانند. این نوع باشگاهها که معمولا باشگاههای کوچکی هستند با پرورش بازیکنان، آنها را به بازیکنانی بزرگی تبدیل میکنند و با قیمتی خوب به تیمهای بزرگ و مطرح که از لحاظ مالی در سطح مطلوبی به سر میبرند به فروش میرسانند که از این راه برای باشگاه خود کسب درآمد میکنند.
7. تبلیغات
فوتبالیستها از جمله این چهرههای محبوب هستند و مانند بازیگران و افراد معروف دیگر در تیزرهای تبلیغاتی بازی می کنند. گاهی دستمزدی که از راه تبلیغات عایدشان میشود، بیشتر از دستمزدشان بابت قراردادهایی است که با باشگاهها امضا میکنند.
سال گذشته کریستیانو رونالدو بازیکن رئال مادرید، برای چهارمین سال متوالی جایگاه پردرآمدترین فوتبالیست جهان را به خود اختصاص داد. از مجموع ۹۳ میلیون دلار درآمد سالانه، ۵۸ میلیون دلار مربوط به دستمزد و پاداش و ۳۵ میلیون دلار دیگر از محل تبلیغات به دست آمده است. گفته شده، در سال 2016، رونالدو ۴۷۴ میلیون دلار به ارزش نایک افزوده است.
قراردادهای رونالدو با کمپانیها و اسپانسرهای مختلف موجب شده تا این ستاره پرتغالی ثروت قابل توجهی در دنیای فوتبال به دست آورد. به جز نایک، رونالدو با شرکتهای تاگ هویر (تولیدکننده ساعت، عینک و موبایل)، ساکور برادرز سوتس (برند پرتغالی کت و شلوار) و مانستر هدفونز هم قرارداد تبلیغاتی دارد.
درآمد 8 فوتبالیست معروف
ردهبندی هشت بازیکن دارای بالاترین دستمزد در دنیای فوتبال به شرح زیر است:
- لیونل مسی (بارسلونا) 900 هزار پوند در هفته
- کریستیانو رونالدو (یوونتوس) 850 هزار پوند در هفته
- آنتوان گریزمان (بارسلونا) 725 هزار پوند در هفته
- نیمار (پاریسنژرمن) 675 هزار پوند در هفته
- لوئیس سوارس (بارسلونا) 625 هزار پوند در هفته
- گرث بیل (رئال مادرید) 600 هزار پوند در هفته
- الکسیس سانچس (منچستریونایتد) 505 هزار پوند در هفته
- فیلیپه کوتینیو (بارسلونا) 500 هزار پوند در هفته
در آخر
فوتبالیست شدن و بازی در باشگاه های معروف کار ساده ای نیست ولی افرادی که توانستن در این زمینه موفق شوند به درآمدهای بسیار بالایی رسیده اند. شاید شما هم یکی از افرادی باشید که علاقه بسیاری برای فوتبالیست شدن دارید ولی به هر دلیلی برای آن تلاش نکرده اید. شاید بعد از خواندن این مقاله انگیزه ای برای تلاش کردن به دست آورده باشید.
از آرزوهای خود دست بر ندارید شاید موفقیت در همین نزدیکی باشد.
اگر شما هم اطلاعات دیگری در مورد روش های کسب درآمد از فوتبال دارید با ما در میان بگذارید. منتظر نظرات، پیشنهاد ها و انتقادات شما هستیم.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟
ارسال دیدگاه