در کنار مربی ها و بازیکنان فوتبال، مدیر برنامه ها هم از شهرت و اهمیت بالایی برخوردار هستند. حتی در فوتبال امروز مدیر برنامه های مطرح گاهاً از خود بازیکنان نیز شناخته شدهتر هستند. تیم در زمین فوتبال بازی می کند و اعتبار می یابد و غالباً از زحمتی که مدیران تیم می کشند غافل می شویم.
در این مقاله از میدان بلاگ می خواهیم به صفر تا صد وظایف و درآمد مدیر برنامه فوتبال بپردازیم;
مدیر برنامه فوتبال کیست؟
مدیر برنامه فوتبال، نماینده یک ورزشکار برای مذاکره و تایید قرارداد با باشگاه ها و کمپانی ها است. وی مسئول ایجاد ارتباط میان ورزشکار با صاحبان تیمها، مدیران، مربیان و افراد دیگر است علاوه بر این بهترین منابع مالی را برای ورزشکار پیدا میکند و درصدی از مبالغ قراردادها را از ورزشکار دریافت میکند. در ایران به نام دلال ورزشی هم شناخته می شود.
وظایف یک مدیر برنامه
در فوتبال مدرن مدیر برنامه ها نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند، آنها برای موفقیت باید بیرحم، رِند و مصمم باشند. وظیفه آنها جوش دادن معاملاتی است که در آن پول های کلانی رد و بدل میشود و آنها تلاش میکنند تا بیشترین سود را نصیب مشتری خود بکنند و البته به طرز باورنکردنی ارقام سرسام آوری نیز به خود آنها تعلق پیدا میکند.
ایجنتهای ورزشی مسئول قراردادهای یک ورزشکار با باشگاه هستند. آنها به کارهای ورزشکاران مانند مذاکرات برای پیشبرد اهداف بازیکنان رسیدگی میکنند.
میخواهیم دیگر وظایف ایجنتها را نیز بررسی کنیم:
1- حقوق
مدیر برنامه یک بازیکن فوتبال بودن این روزها شغلی بسیار پر درآمد در فوتبال به خصوص اروپا محسوب میشود، چند انتقال موفق، یک مدیر برنامه فوتبال را از فرش به عرش میبرد. مدیر برنامه ها معمولا بین 5 تا 10 درصد از قراردادهای یک بازیکن را دریافت میکنند. هر چند ممکن است این اعداد بنا به دلایلی تغییر هم داشته باشد و یا حتی امکان دارد در قراردادهایی که بین بازیکن و ایجنت منعقد میگردد، بندهای دیگری نیز وجود داشته باشد.
2- مسئولیت
از مهمترین بخشهای کاری یک مدیر برنامه فوتبال مسئولیت آن نسبت به بازیکنش است. به طور مثال:
- توصیه به ورزشکار برای در پیش گرفتن یا گمراه نشدن از زندگی حرفهای خود
- رسیدگی به قراردادها، مذاکرات، پاداشها و …
- پشتیبانی از بازیکن، زمانی که بازیکن دچار فشار روحی و روانی قرار دارد.
3- صلاحیتها و مهارتها
معمولا فردی که تحصیل کرده باشد از انسانی که سواد کافی ندارد، درک درستی نسبت به شرایط اطرافیانش خواهد داشت. یکی از ویژگیهایی که همیشه برای مدیربرنامه ها مهم است، تسلط به زبانهای مختلف میباشد. علاوه بر اینها مهارتهای ارتباطی (مانند زبان بدن)، درک قوی از بازاریابی و تبلیغات و همچنین آشنایی با قوانین حقوقی نیز تاثیر به سزایی در روند کاری آنها دارد.
4- تجربه
هر بازیکن جوانی نیاز به فردی دارد تا او را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کند. ایجنت ها با تصمیمات و مشاورهای درست می توانند به بازیکنان در کمک کردن آنها و تبدیل شدن به یک ستاره نقش قابل توجهی ایفا کنند. یک مدیر برنامه فوتبال حرفه ای و با تجربه بهترین گزینه برای این کار است.
وظایف مدیر برنامه در طول سال
یک مدیر فوتبال قبل از فصل، در طول فصل و بعد فصل وظایف مختلفی دارد. به همین دلیل مدیر برنامه فوتبال برای هر تیمی بسیار مهم است.
در مرحله قبل از فصل، هر مدیر برنامه مسئولیت های زیر را دارد:
- برنامه اجرا را برای تیم تنظیم و هماهنگ می کند.
- قراردادهای بازیکنان و مربیان را تهیه می کند و از اجرای قراردادها مطمئن می شود.
- بودجه بندی برعهده مدیر برنامه است و باید مدیریت شود.
- انتخاب پرسنل و کارکنان تیم بر عهده مدیر برنامه است.
- اسپانسرها و امضاها را تایید میکند.
- به خرید بلیط ها و کالاهای تجاری دقت می کند.
در طول فصل بازی، مسئولیت های زیر را اجرا می کند:
- برنامه اجرا و هماهنگی های انجام شده قبل از شروع فصل را تحویل می دهد.
- بین بازیکنان، مربیان، مدیران باشگاه و کمیته عمومی ارتباط برقرار می کند.
- از در دسترس بودن تجهیزات اطمینان حاصل کند و آنها را در شرایط کاری خوب قرار دهد.
- ورقهای در حال اجرا و گزارش مسابقات را برای همه مسابقات آماده می کند.
بعد از مسابقه، مدیر به عنوان سخنگوی تیم عمل می کند و مطبوعات را اداره می کند. در حالی که بازیکنان و مربیان برای مسابقه بعدی بین دو مسابقه استراحت می کنند و خود را برای مسابقه بعدی تغییر می دهند ، سرمربی و تیمش زمان استراحت را پیدا نمی کنند. آنها دائما در حال حرکت هستند و برای یک مسابقه پس از دیگری آماده می شوند.
دلال با مدیر برنامه چه تفاوتی دارد؟
دلال به واسطه بین بازیکن و باشگاه گفته می شود. تفاوت بین دلال و مدیر برنامه این است که دلال درصدی از قرارداد را مدنظر ندارد و با دریافت مبلغی بازیکن ها را جابجا می کند و در طی قرارداد حامی بازیکن نیست ولی مدیر برنامه فوتبال چون تحت نظر فدراسیون فوتبال قرار دارد ۱۰ درصد از قرارداد بازیکن را گرفته و در طول قرارداد حامی و پشتیبان بازیکن است.
معروف ترین مدیران برنامه فوتبال در جهان
معروف ترین و با نفوذ ترین مدیر برنامههای بازیکنان فوتبال در جهان خورخه مندس و مینورایولا هستند، این دو تن مدیر برنامه اکثر فوتبالیستهای بزرگ جهان هستند و درآمدی بالاتر از ستارههای دست نیافتنی مثل رونالدو و مسی دارند.
سخن آخر
اگر مدیران برنامه کار خود را درست انجام دهند، ارزش بیشتری نسبت به امروز باید داشته باشند. پشتبانی از یک شخص و انجام تمام کارهای آن کار بسیار و ظاقت فرسایی است.
به نظر شما مدیر برنامه ها در ایران کار خود را درست انجام می دهند؟
در مورد مدیر برنامه ها چه چیزهایی می دانید؟ نظر و پیشنهادهای خود را کامنت کنید تا مقاله کامل تری داشته باشیم.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟
ارسال دیدگاه