میدان

۲۳ مزیت و ۵ آسیب ورزش بدنسازی

۲۳ مزیت و ۵ آسیب ورزش بدنسازی

در این مقاله از میدان بلاگ میخواهیم از مزیت ها و آسیب های ورزش بدنسازی بگوییم، دلایل زیادی برای انجام تمرینات و ورزش بدنسازی وجود دارد و جوانان زیادی به این حرفه روی آورده اند لذا در اینجا به فواید و مضرات احتمالی ورزش محبوب بدنسازی می پردازیم. لطفا با…

- اندازه متن +

در این مقاله از میدان بلاگ میخواهیم از مزیت ها و آسیب های ورزش بدنسازی بگوییم، دلایل زیادی برای انجام تمرینات و ورزش بدنسازی وجود دارد و جوانان زیادی به این حرفه روی آورده اند لذا در اینجا به فواید و مضرات احتمالی ورزش محبوب بدنسازی می پردازیم. لطفا با ما همراه باشید.

کاهش خطر بیماری قلبی

بدن سازی تعدادی از فاکتورهای مختلف را در هم می آمیزد که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. بدن سازی سطح کلسترول خون را کاهش می دهد، فشار خون را پایین می آورد و چربی بدن را کاهش می دهد. چربی یکی از مکانهای اصلی است که باکتری ها و سموم دوست دارند آن را پنهان کنند. با کاهش مقدار چربی در بدن، میزان باکتری هایی که در معرض آن ها قرار می گیرید را کاهش می دهد. این به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.

آسیب ورزش بدنسازی

کاهش خطر آرتریت

بدن سازی فشار زیادی به استخوانها، مفاصل و رباط ها وارد می کند، این در واقع چیز خوبی است. استخوان هایی که هیچ وقت استفاده نشده اند به احتمال زیاد با گذشت زمان شکننده و شکننده می شوند.

از طرف دیگر بدنسازانی که دائماً بر روی استخوان های خود فشار می آورند ، استخوان های قوی تری ایجاد می کنند.

مزیت و آسیب ورزش بدنسازی

افزایش هوش با بدنسازی

جان راسی در کتاب انقلابی خود “جرقه: علوم جدید انقلابی ورزش و مغز” می گوید مطالعه ی ورزش بدنسازی یک نتیجه گیری باورنکردنی را نشان می دهد: ورزش ، به ویژه ورزش بی هوازی همراه با ورزش هوازی، در واقع شما را باهوش تر می کند.

هنگام ورزش، مغز شما تعدادی از مواد شیمیایی عصبی تولید می کند که باعث بهبود حافظه و عملکرد ذهنی می شود. در صدها نفر از محققان، شواهد غیرقابل انکاری وجود دارد که نشان می دهد ورزش مداوم می تواند مواد شیمیایی مغز را به شدت تغییر دهد.

کاهش استرس با بدنسازی

بیشتر افراد زندگی را طبیعی را طی می کنند و هیچ راهی برای کاهش استرس در زندگی ندارند. بدنسازان خوش شانس هستند که روشی بسیار سالم و بدنی برای انجام این کار دارند. تحقیقات انجام شده نشان می دهد ورزش بدنسازی سبب کاهش استرس و در مقابل سبب افزایش شادابی بدن می شود و به طول عمر نیز کمک می کند. به عبارت دیگر، بدن سازی به شما در کاهش استرس کمک می کند و باعث می شود سالم تر و در نتیجه طولانی تر زندگی کنید.

افزایش اعتماد به نفس با بدنسازی

بدن سازی همچنین می تواند اعتماد به نفس را به طرز چشمگیری افزایش دهد. یک دلیل مهم که بدن سازی باعث ایجاد اعتماد به نفس می شود داشتن بدنی قوی تر، قدرتمندتر و جذاب تر است. جسمی که برای آن زحمت کشیدید و می توانید به آن افتخار کنید. این هم منبع غرور و هم منبع قدرت درونی است.

چند دهه ی پیش، مزایای بدن سازی چندان مشخص نبود اما امروزه، این یک واقعیت علمی شناخته شده است.

مزیت های بدنسازی

  • قدرت عضلانی را افزایش می دهد.
  • استقامت عضلات را افزایش می دهد.
  • وسیله برجسته ای برای ساخت بدن است.
  • استحکام استخوان و رباط ، ضخامت غضروف و تراکم مویرگی در عضلات را افزایش می دهد.
  • سلامتی و آمادگی جسمی را بهبود می بخشد.
  • عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد.
  • انعطاف پذیری را افزایش می دهد
  • قدرت و سرعت را افزایش می دهد.
  • به رفع استرس و تنش های روزمره کمک می کند.
  • نظم و انضباط و انگیزه را در همه زمینه های دیگر زندگی به شما آموزش می دهد.
  • به کنترل وزن بدن کمک می کند.
  • قلب شما را تقویت می کند ، متابولیسم را تشدید می کند و فشار خون را عادی می کند.
  • می تواند طول عمر شما را افزایش دهد.
  • کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشد.
  • به جلوگیری از بسیاری از مشکلات پزشکی مانند پوکی استخوان کمک می کند.
  • هموگلوبین و RBC خون را افزایش می دهد.
  • یک شکل عالی برای توانبخشی برای آسیب دیدگی عضلات و مفاصل است.
  • ثابت شده است که سطح کلسترول را کاهش می دهد.

حال این سوال پیش می آید که آیا ورزش بدنسازی مضرات خاصی هم دارد یا خیر؟

مزیت و آسیب ورزش بدنسازی

 

آسیب های بدنسازی 

درد عضلات

از معایب بالقوه بدنسازی می توان به درد عضلات و درد های ناشی از فعالیتهای لازم برای ساختن عضله اشاره کرد. ممکن است جمله ی “بدنسازی درست همراه با درد است” را شنیده باشید اما استفاده بیش از حد از عضلات در هنگام انجام تمرینات قدرتی و ورزش منجر به درجات مختلفی از درد می شود که ممکن است برای چند روز ادامه یابد.

بلند کردن وزن بیش از حد یا حرکت به روش غیر معمول در تلاش برای ساختن عضلات می تواند منجر به پارگی عضلات و همچنین آسیب به رباط ها و تاندون ها و همچنین بافت نرم اطراف آن شود.

از بی اشتهایی معکوس خودداری کنید

بدن سازی و ایجاد عضله می تواند منجر به بی اشتهایی معکوس شود. این وضعیت سلامتی با وسواس برای افزایش مداوم اندازه عضلات مشخص می شود.

در حالی که این مسئله در ابتدا انگیزه ایجاد می کند، یک بدنساز شروع به کنار گذاشتن دوستان می کند، مسئولیت های خدشه دار را بر عهده می گیرد و برای رسیدن به اهداف توده عضلانی خود به رژیم های غیر معمول می پردازد.

کمبود انرژی در بدن

اکثر بدنسازان چرخه مصرف انرژی را برنامه ریزی کرده اند. آنها به طور معمول در فصلی از رژیم غذایی با کالری بالا و رژیم کم کالری در فصل رقابت پیروی می کنند.

متأسفانه رژیم کم کالری باعث می شود که آنها وارد فاز کمبود انرژی شوند. متخصصان رژیم غذایی چنین وضعیتی را خطرناک می دانند زیرا این امر تأثیر منفی زیادی بر سلامت و رفاه فرد دارد.

گزارش ژوئیه ۲۰۱۸ در ژورنال بین المللی تغذیه ورزشی و ورزش متابولیسم این اثرات را توصیف می کند که شامل بیماری روانی و عدم تعادل هورمون ها است. از قضا، وضعیت کم انرژی باعث از بین رفتن ماهیچه ها نیز می شود. بدنسازان غالباً با سخت تر کار کردن با ایجاد چرخه ای از سلامتی، به چنین ضررهایی پاسخ می دهند.

خطر آسیب بیشتر

روال تمرین شدید بدنسازان آنها را در معرض خطر آسیب دیدگی قرار می دهد. براساس بررسی ژوئن سال ۲۰۱۸ در مجله توانبخشی ورزش، بدنسازان و گلف بازان بیشتر از شرکت کنندگان در هر فعالیت تفریحی دیگر، صدمات بیشتری متحمل می شوند.

یک نظرسنجی مشابه نشان داد که ۴۵ درصد از بدنسازان اکنون آسیب دیدگی دارند، این مطالعه که در شماره اکتبر سال ۲۰۱۴ از مجله بین المللی پزشکی ورزشی منتشر شد، همچنین نشان داد که بدنسازان مسن میزان صدمات حتی بالاتر دارند. نویسندگان این مطالعه در سال ۲۰۱۴ خاطر نشان كردند كه پاسخ دهندگان اغلب صدمات کمر، شانه، آرنج و زانو را تجربه می كنند. علاوه بر این، بسیاری از ورزشکاران زندگی با درد مزمن را گزارش دادند.

اضطراب اجتماعی و ناراحتی

بدنسازان حرفه ای و آماتور نسبت به سایر ورزشکاران نیز دارای اختلالات روانی – اجتماعی بیشتری هستند.

در حقیقت، روانپزشکان یک شرایط خاص سوء هاضمه عضلانی در آنان تشخیص داده اند. براساس بررسی آگوست ۲۰۱۶ در تحقیقات روانشناسی و مدیریت رفتار، این اختلال حدود ۱۰ درصد از کل اعضای بدنسازی مردان را تحت تأثیر قرار می دهد.

افراد مبتلا به این بیماری وسواس زیادی در مورد شکل و اندازه عضلات خود دارند. آنها سرمایه های زیادی را صرف می کنند و تلاش می کنند تا عضلات خود را تقویت کنند.

نتیجه گیری

در آخر باید این موضوع را بیان کرد که ورزش بدنسازی در کنار فواید بیشمار خود، می تواند برای سلامتی مضراتی نیز به همراه داشته باشد. لذا بهتر است در هنگام انجام ورزش بدنسازی تمام جوانب سلامتی را در نظر بگیرید تا بدنی سالم تر و اندامی زیباتر داشته باشید.

درباره نویسنده

saharasadi

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×